SOORTEN  LENZEN EN MATERIALEN

SOORTEN LENZEN EN MATERIALEN

BEKIJK ALLE CORRECTIEMONTUREN

De soorten correctielenzen

Lenzen met één brandpunt of unifocale lenzen

Deze lenzen worden unifocaal genoemd omdat ze slechts één correctie bevatten voor een bepaalde afstand: voor bijziendheid, verziendheid en/of astigmatisme. Ze hebben maar één brandpunt omdat het optisch vermogen hetzelfde is voor het hele lens.
Lenzen met één brandpunt of unifocale lenzen
Progressieve lenzen

Progressieve lenzen

Het gaat om multifocale lenzen waar het brandpunt niet zichtbaar is, wat dus interessanter is vanuit een esthetisch gezichtspunt.

Van boven naar onderen van het lens wijzigt het vermogen van het lens. Het is functionelere lens omdat de gebruiker van dit soort lens een "doorlopend" gezicht heeft.

Het biedt de mogelijkheid om te focussen op voorwerpen op verschillende afstanden omdat het dubbele brandpunt alleen een duidelijk gezichtsvermogen biedt op twee bepaalde afstanden.

Free Form Numeric-lenzen

Beschikbaar op een ruim assortiment lenzen garandeert de Free Form Numeric het beste gezichtsvermogen met bovendien een uitzonderlijke look. Het is het resultaat van een verbetering van het onderste deel van het oppervlak met een duidelijk groter gezichtsveld.

Dit heeft men kunnen bereiken door het optische oppervlak van het oog dichterbij te brengen, met een correctie van de progressie en de cilindrisch samen op het interne oppervlak van de lens.

Deze productiemethode is het resultaat van de perifere distorsie en van het vergroting van het gezichtsvermogen op de standaard progressieve lenzen. het resultaat is een Free Form Numeric die gebaseerd is op de individuele behoeften van de gebruiker zonder bijkomende maatregelen te moeten nemen of het gebruik van opticien-instrumenten.

Dankzij de nieuwe technologie van de Free Form Numeric past 98% van de gebruikers die deelnemen aan de acceptatietesten zich zeer makkelijk aan aan deze lenzen.
Free Form Numeric-lenzen
Degressieve lenzen

Degressieve lenzen

Met degressieve lenzen willen we vooreerst het zicht en vervolgens het tussenzicht met een degressieve sterkte bovenaan het lens corrigeren. Er zijn al naargelang de behoeften vier vaste degressies mogelijk: dioptrie 0,75, 1,25, 1,75 of 2,25.

Met de kleinere correctie van het lens kan de drager lezen (op 35 cm bijvoorbeeld zoals met progressieve lenzen. Het afnemende vermogen maakt het mogelijk duidelijk te kunnen zien op een tussenliggende afstand , zoals een scherm bijvoorbeeld. Hoe hoger de drager zijn ogen opslaat, hoe groter de afstand waarop hij duidelijk kan zien.

Behalve in uitzonderlijke gevallen, corrigeert deze lens het verre gezichtsvermogen niet en is ze dus niet aangepast om te autorijden.

Lenzen met twee brandpunten of bifocale lenzen

Deze bifocale lenzen zijn bedoeld voor een persoon die twee correcties nodig heeft. Eén om dichtbij te zien en één om ver te zien: het bovenste deel van het lens corrigeert het verre gezichtsvermogen en het onderste deel corrigeert het gezichtsvermogen dichtbij.
Lenzen met twee brandpunten of bifocale lenzen

De lens materialen

De polycarbonaat

De belangrijkste eigenschap van polycarbonaatis zijn weerstand tegen schokken. Deze lens is verreweg de meest bestendige van allemaal.
De polycarbonaat is 10% dunner dan lens en 15% dunner dan plastic. Maar het is een zacht plastic dat zeer makkelijk krast.

DeDe anti-krascoating biedt de mogelijkheid om dit probleem op te lossen. Dit materiaal is met name aanbevolen in het domein van veiligheid op het werk. Polycarbonaat heeft ook het voordeel dat het alle ultravioletstralen absorbeert tot 380 nm (99,99%).

• Markering lenzen =
• CE-normen EN166 - EN170 - EN172
De polycarbonaat
CR39

CR39

Het gaat om een netvlies. Organische lenzen zijn sterk, 50% lichter en dampen minder aan en ze absorberen een deel van de ultraviolette stralen. Hun harde oppervlak krast daarentegen makkelijk.
Om dit te vermijden is echter een anti-krascoating mogelijk. Met een gelijk vermogen zijn deze dikker dan de minerale of polycarbonaatlenzen.


• Markering lenzen = 
CE-normen EN166 - EN170 - EN172